Over Ruddersafe

De Ruddersafe® is de definitieve en effectieve oplossing voor het bekende probleem van slechte wendbaarheid bij geringe snelheden, waarmee vrijwel alle boten met buitenboordmotoren of hekaandrijving te maken hebben.

Vrijwel alle boten die met een buitenboord- of hekmotor worden aangedreven, hebben er last van: het sturen en de wendbaarheid bij langzaam varen en inparkeren van de boot. Vooral bij lagere snelheden zwalkt de boot alle kanten op. Dit komt doordat de aandrijfschroef tegelijkertijd als roer dient. Het aanmeren van de boot kan daardoor veel tijd in beslag nemen en/of uw boot beschadigen. Vergelijk het met het inparkeren van een auto zonder stuurbekrachtiging.

Automatisch lifstysteem

Bij grotere snelheden zou een dubbelroer voor overstuur en snelheidsverlies zorgen. De Ruddersafe® is zó ontworpen dat de waterdruk de bladen automatisch omhoog uit het water drukt. Vermindert u in snelheid, dan zakt de Ruddersafe® weer terug in het water, zodat u weer kunt genieten van de stabiliteit.

Meer stabiliteit

De beide roerbladen achter de schroef, zorgen voor extra stuurcapaciteit, resulterend in een optimale manoeuvreerbaarheid, zelfs bij uitgeschakelde motor en bij zowel voor- als achteruitvaren.

Naast een verrassend goede bestuurbaarheid in vooral jachthavens, sluizen, smalle waterwegen en tijdens het in- en uitmanoeuvreren van ligplaatsen, draagt Ruddersafe, door een sterk verbeterde koersstabiliteit, bovendien bij tot een vermindering van het brandstofgebruik.

Beschermende functie

Een ander voordeel van de Ruddersafe is de beschermende functie bij het achteruitvaren. Door de bladen aan de zijkant wordt averij aan de schroef voorkomen en de kans dat zwemmers of duikers in aanraking komen de schroefbladen, tot een minimum beperkt.

Minder weerstand

Met behulp van de Ruddersafe zal het niet of nauwelijks nodig zijn om bij geringe snelheden voortdurende koerscorrecties uit te voeren. Dit komt doordat de Ruddersafe bij lagere snelheden minder weerstand van de stroming geeft. Zo kunt genieten van een ontspannende en plezierige koers.

Klaar om te installeren?

U weet nu bijna alles over de Ruddersafe. Bekijk hier alleen de handleiding nog en u bent klaar voor de installatie.