Testrapport – ANWB Waterkampioen

Ruddersafe, of ook wel “Hét roerei van Columbus”, bestaat al sinds 1985 en is dan ook een echt bewezen uitvinding! Hieronder ter ondersteuning nog een prachtig artikel over het Ruddersafe dubbelroer, geschreven in de ANWB Waterkampioen, hét blad voor watersporters!

 

BETER STUREN MET BUITENBOORDMOTOR

Langzaam varen met een buitenboordmotor kan een regelrechte ramp zijn, wanneer de boot geen ander roer heeft. Zolang de buitenboordmotor bestaat, zijn er uitvindingen in de 

handel gebracht die min of meer het stuurgedrag verbeterden. Vele daarvan waren nogal riskant voor de motor. Een nieuwe uitvinding, de Ruddersafe, die wij probeerden is veilig voor de motor en verbetert inderdaad het sturen.

 

Heel antieke buitenboordmotoren waren al voorzien van een soort roertje achter de schroef. Hierdoor kon je met de motor beter sturen bij lage snelheid. Vele, vele jaren zijn volgens dit principe buitenboordmotor-roertjes in de handel gebracht, in allerlei gedaantes. Niet altijd werken ze tot tevredenheid van de motorfabrikant en uiteindelijk de klant.

Die roertjes worden met boutjes en moertjes aan de cavitatieplaat van het staartstuk bevestigd. Bij snel varen en plotseling veel roer geven kan het gebeuren dat het roertje door de grote druk afbreekt en een stuk van de staart meeneemt. Vele importeurs van motoren lieten dan ook de garantie vervallen als een dergelijk roertje werd gemonteerd.

 

HULPROER KLAPT OP BIJ SNEL VAREN

Opklappen bij snelheid
De Ruddersafe, een buitenboordmotor-roer van Noors fabricaat, is op een ander principe gebaseerd.
Dit roer bestaat uit twee bladen, die naast de schroef komen. Bij geringe snelheid zijn beide bladen neergeklapt en verbeteren ze het sturen met de buitenboordmotor aanmerkelijk. Bij hoge snelheden klappen de bladen door de waterdruk omhoog en beïnvloeden de werking van de motor nauwelijks.

Wij voeren met dit buitenboordmotor-roer achter een opblaasboot. Met de combinatie was redelijk tot behoorlijk te manoeuvreren, ook bij stationair lopende motor. Bij meer snelheid komen de bladen uit het water en kun je alles doen wat normaal van de combinatie motorboot gevraagd kan worden.

       

Eenvoudige montage
De werking van de Ruddersafe is erg eenvoudig: aan de voorzijde van de bladen zitten twee vlakjes die bij het toenemen van de snelheid de bladen uit het water drukken. Om te voorkomen dat dit bij lage snelheid ook gebeurd zitten er op de asjes van de draaipunten twee veertjes gemonteerd die voor de nodige tegendruk zorgen. Die veerdruk is instelbaar.

De Ruddersafe is in drie maten te koop, afhankelijk van de grootte van de boot.
In de doos waarin het geheel wordt verpakt, zitten de twee bladen en de bevestigingsmaterialen. Met eenvoudig handgereedschap kan eenieder dit hulproer monteren, geholpen door het duidelijke instructieboekje.

 

Bron: ANWB Waterkampioen WK 14 uit 1985
Tekst en foto’s: Hans Martens
Originele scan: Bekijk hier